Måndag&Memorial's

Idag var jag hel ledig, vilket nästan alla andra u.s.a.are också var, eftersom det är en ”ledig dag”. Vädret var toppen och istället för att sitta inne och uggla tog jag med mina ugglebrillor och åkte in till NYC..

Storshopping deluxe, Härligt!

Långklänning från H&M, 2 klänningar från Forever21, 2par sommarskor, 1 baddräkt och 1 NY kamera! Wii, vad jag ska ta kort! Men klanten till expedit  gav mig helt fel minneskort, så jag måste gå tillbaka till RadioShack  för att byta…Lyckligtvis finns affären överallt..

Var också inne på Disney, Toy’s’Rus och M&M’s butikerna på Times Square och spana. Har aldrig sett så mycket M&M prylar i en och samma butik. Var bara tvungen att provade lite av lösvikten- fanns M&M’s  i alla färger och variationer. Blanda en kompott av M&M’s  smakerna: mandel,  peanutbutter o pretzel. Mums!

Lyssnar lite på Spotify.MÅSTE starta upp min gamla laptop lite oftare! snarare JÄMT.

Sjunga i duschen,  nynna lite smått när man står och väntar på grön gubbe, eller tja vit gubbe… Radion som bara spelar samma låtar hela tiden- duger inte riktigt för mig. Det ska vara riktig MUSIK<3

Har heller inte suttit vid ett piano på över tre veckor!!! Hur ska jag klara ett helt år?

Keyborden nere i källaren med typ fyra oktaver som lyser när man trycker på tagenterna är kanske inte riktigt min stil. Blir tokig! Får spela lite gitarr istället, även om jag och gitarrer aldrig riktigt kommit särskilt bra överens…

Fick tips av Louise om bandet JAZZBANDITT, som är vänner till hennes storebror! Grymt NICE MUSIC!:)


Sarabeth's Day

Lördagen innebar en tur in till NYC för att träffa den allra underbaraste Elisabeth Mossberg:)

Uppe tidigt och- gick med lätta steg ner för gatan där jag bor. Från ett öppet fönster-hördes en melodi..

Hade tagit på mig en kofta, ifall-om-att, med det är inte precis vår längre utan sommar. Wonderful.

Sommar för mig personligen kanske, men för amerikanarna är det inte sommar officiellt förens efter denna helg-The Memorial Day/weekend.

Hoppade på rätt tunnelbanevagn och schwiffa iväg. Resan in till city har aldrig känts så lång! Tillslut var jag framme och traska upp på ovanjord igen. Gick åt fel håll, förbi en mycket hög byggnad,som inte gick att se toppen på. Vände om förbi igen, ringde Bettan och snaaart skulle vi nog få se varandra!

ÅH, kan man någonsin känna sån lycka! -Ett ansikte jag kände igen, en person jag känner!

Har saknat henne sen långt tillbaka!-KRAMKALAS

Torka lite tårar och hälsade sen på Luciana, en rar brasiliansk Au Pair som följt med Bettan.  Vi tre beslutade oss för att åka med Sightseeing bussarna för bästa möjliga view av NYC. Innan turen fick vi en liten runda på stora Macy’s!  Köpte jag min första Ben&Jerry’s IceCream på Uesaisk mark!:p

Sightseeingen skulle nog kanske kallats talkiing tour! Vi hade så mycket att prata om och det var så skönt att kunna babbla obehindrat på svenska, men vi hann allt med att vara turister mellan varven också!

Nytt för denna gång blev en blick av Chinatown, Soho, FN-huset, hamnen, St. Pauls Chapel, The Chrysal Building, Flatiron building m.m.m.m

Vi stannade till vid Ground Zero och gick in på 9/11 Memorial Museum. Rörande, hemskt & sorlig, men också vackert. Man kunde lyssna/läsa om hur nära och kära kommit tillbaka till sina familjer samt hur vissa hanterat sin sorg. Helt otroligt hur människor kan visa medkänsla och omtanke för varandra när det behövs som mest.

Senare gick vi in St.Pauls Chapel, vilket ligger alldeles bredvid. På en av mina bilder ser man uniformen från en brandman. Det var inte ovanligt att det hängde brandmansjackor över bänkarna under katastrofperioden. Kapellet hade blivit renoverat precis innan 9/11 och man har sen dess sparat alla märken och slitage, till minne av alla de som suttit där för tröst och vila.

När runturen närmade sig sitt slut såg vi en skylt- Sarabeth’s- helt klockrent!:D Passade för dagen.. Insåg även att det var baksidan av Empire State Building jag hade irrat omkring vid innan jag fann Bettan. Inte konstigt att det var svårt att se toppen när byggnaden har 102vångingar och är 443m hög.

När vi kom tillbaka blev det Time Square och lunch på Hard Rock NYC. Hann inte med någon shopping, eftersom jag var tvungen att dra mig tillbaka hem tidigt. Där emot var det en dam på gatan som skulle behövt lite shopping, iaf lite nyakläder! Ja, kläder överhuvudtaget!-Crasy lady!

Bettan visade mig också vägen till himmelriket, eller rättare sagt COLONY! En drömvärld med alla världens notböcker från A-Ö i alla genre.

Dagen gick så fort och det kändes så konstigt att säga Hej-då. Precis som om man träffats över en snabb kopp kaffe och var tvungen att skynda sig vidare en sväng, för att man ska ses senare. Hoppas jag får träffa henne jätteSNART igen!

Sicken Good Dag:)


I.Karlstad.Eller.Amerika?


Här om dagen så fick jag ledigt hela eftermiddagen. Eftersom det var härligaste vädret tänkte jag att det skulle sitta fint att gå!
Började knalla runt i områden som jag inte riktigt hade upptäckt ännu. En glass och två timmar senare kollade jag runt på kartan för att se om jag kunde se något kul…jorasåatt…IKEA!
Det såg ut att ligga nära, så tänkte att jag kunde gå dit…blev en kort promenad på ca en timma!:p
Och så var man hemma igen, med svenska flaggan och allt. Det första jag såg när jag kom in var dessutom KARLSTAD soffa! Klockrent!
Strosade runt lite, allt sig likt förutom att ingen pratade svenska och att kunderna mestadels bestod utav asiater, spanjorer, judar och ”mörkhyade”.  Drack en kaffe i restaurangen, mmm! Hade utsikt över NYC och frihetsgudinnan också fastän jag var kvar i Brooklyn. -Lite kulturkrock får jag nog påstå.
Slutligen blev det lite inköpt av lingonsylt, krusbärssylt, knäckebröd, kaviar och en marabou-såklart!
Gissa det bästa av alltihopp?!
-Bussen hem


Up and out and go


Stolt,nöjd?!
Galen LaBamba-maccarena dans, tusen god natt sagor (från Sesame Street>Bugs facts), nynnande, vaggande och checkat monstrerna i garderoben.
Inte för att jag varken är Nanny McFee eller Mary Poppins, men kvällens knep funka för att natta tre små busungar:)

Igår spenderade jag hela förmiddagen med minstingen på Zoo. Det blev en lång promenad genom hela parken i supervärme innan jag kom fram.  Det visade sig att jag gått ordentlig omväg.. Jo var  iaf nöjd i sin vagn och väl framme fanns där massor att se!
Sjölejon, pandor, renar, apor, fåglar, grodor, fiska, babbianer och tja allt annat som brukar finnas på Zoo. Riktigt kul, fastän Jo tyckte det var mer spännande att springa runt och leka i grottorna. Någon timma senare dela vi en snabbt smältande Sandwich och gick tillbaka hem för lunch +  nap time.

Mitt på dagen blev det en joggingtur i parken, tillsammans med en massa andra hurtiga eller inte så hurtiga persons… underbart,varmt..hett!!!

Framåt kvällen möttes jag upp med en Au Pair från Canada, som bor tvärs över gatan, för att gå på ett Cluster meeting. Det innebär att alla Au Pairer i området träffas hemma hos vår gemensamma handledare för att typ umgås. Rose, handledaren, var en söt gammal tant, som bjöd på flera sorters glass med allt vad man kan tänka sig till.. strössel, chokladsås, jordgubbar, nötter, m&ms m.m. – Ganska nöjd att det blev lite motion innan!
Var jättekul att hälsa på alla andra. Några av dem har jag träffat innan,tillsammans har vi börjat smida lite planer på gemensamma saker vi vill göra.- Mestadels ang. play dates, utforskning av NY och shopping…såklart!

Idag hade jag hela förmiddagen ledig. Passade på att skypa lite med familjen…fick höra mycket ledsamma besked från pappa! -Ajajaj! Kraschat med cykeln, brutit både nyckelben och revben, allt p.g.a en väldigt ovarsam idiotlastbil! Då kan man inte annat än önska att man kunde kasta sig själv över havet och komma hem:( Fick bli att svälja hela nyheten och strosa till parken för lite sol istället.
Sol=Solbränna! Yez! Dock ganska nice med AC i huset..Sprang även in i första bästa affär innan parken och köpte ett par nya solbriller…- Ugglevarning! Stora som i stort men de var de enda utan varken lila glas, plåtsilverguldkant eller strass…
Hittade en bra plats med både sol och skugga. Lite längre ifrån mig var det några småttingar som hade gympalektion. Efter en liten stund kommer en typ fröken forbi mig bärandes på en massa påsar med bomulll i alla farger…trodde jag!
Kunde inte riktigt begripa, vad i hela friden hon skulle använda bomull till, särskilt inte en brännhet dag i parken..Kom sen fram till lösningen att det förmodligen var dagens snacks i from av sockervadd till hela laget.

Fick inte som tur var inte bara tråkiga nyheter idag.

Inget ont som inte för något gott med sig…:)

På lördag kommer Bettan in till NYC. Perfekt tajming, kommer ha förmiddagen ledig och kan därför åka in. Ska bli mer än underbart att träffa henne!Lovely!Längtar!:D


Brooklyn Bridge Tur&Retur

Idag beslutade jag mig för att gå över Brooklyn bridge. -Ett måste helt enkelt!-

Förmiddagen började bra, fick ledigt eftersom familjen inte behövde någon hjälp, plus att det äntligen var lite fint väder.

Efter flingfrukost och dammsugning gick jag ner till 5th av och tog bussen mot Down Town, Brooklyn.  Bussen hade slutstation ”mitt-i-ingenstans”, vilket gav mig en jättefin strandpromenad.

Närmare bron irrade jag runt lite för att leta efter en trappa som kunde leda mig upp på bron. Fick syn på några japaner med dubbla kartor och kameror, tänkte att jag kunde följa efter dem. -Och Jajamän, de skulle också upp på bron!

Satte på någon halvtrevlig men stämningsfull radiokanal och strosade sen över till Manhattan!

Härlig känsla, god utsikt och massor av turister. Det gick att se: Manhattan Bridge, en pytteliten Frihetsgudinna, Manhattan, Staten Island och en massa hurtiga folkens som tog sin dagliga motionsrunda över bron m.m. Jag fick till och med se ett asiatiskt bröllopspar i sin fulla utstyrsel för att ta sitt bröllopskort. Totalt skulle det nog ta ca30min att gå över bron utan turister och stopp.

På andra sidan blev det lite lunchande och inköpt av nya kamerabatterier, eftersom de typsikt nog tagit slut mitt på bron…

Tråkigt nog började vädret dra ihop sig rejält, så jag promenerade tillbaka för att sen dra en shoppingtur på hemmaplan. Var duktig och hann också med att spanat in en dansstudio, gym och BAM.

Good dag:)


Åeå,flygplan!

Staden som aldrig sover!?  -Eller iaf staden som aldrig är tyst!
Gissa varför?
Det bara kryllar av flygplan! Man skulle kunna tro att varenda människa tog flyget till jobbet!
Satt ute i kanske tio minuter förut och kunde från en och samma balkongstol se minst tio flygplan.
Det mullras och dånar och är inte tyst en sekund. Menar det verkligen, inte ens en sekund!!! De syns överallt på himlen både i fjärran och supernära, alla på väg åt olika håll!
För den som inte visste så finns det hela tre flygplatser kring/i NY: JFK Airport (den största) och väldigt nära, Newark Airport i New Jersey och Laguardia Airport.
-Bilderna är tagna strax före landningen på Newark.

On/Off


Är det möjligtvis så att någon sitter och trycker på någon slags on/off regnknapp??? Går knappt att ta sig ut! Det bara öser ner! Om det blir liite uppehåll hinner man knappt ut innan det startar igen! Är verkligen så tråkigt, vill ju bara ut och se mig omkring!!
Härligt nog har jag kunnat ta mig iallafall några springturer i Prospectiv Park. Den är grymnt stor och på vissa ställen känns det nästan som att jag är hemma i skogen!, och bäst av allt...det tar knappt tre minuter att gå dit!:)
I söndags hade vi Barbeque party, där familjen hade bjudit in massor av släkt och vänner! Mumsig mat, skrikande barn över allt, härlig musik och HAPPY BIRTHDAY SONG! Fick två små söta kaktusar och ett gulligt litet kort av grannarnabarnen i present. Det var inte bara jag som fylde heller utan en till och familjen hade ordnat med en varsin tårta åt oss. Alla andra fick självklar också smaka!;)
-Bananatårta med supersöt grädde+ blåbär/chokladbrownie m. frosting! På riktigt vis: Made by pulverbox!Yuk!:p hahaha, men maten var super!
Min födelsedag var ett enda ösregn, hela himlen hade öppnat sig...så tråkigt! Jag hade dagen fått ledig från huset hela dagen och kunde inte gå ut utanför utan att sköljas bort!!!!:( Hur som helst beslutade jag mig för att det kanske vore mysigt att låna en bok, så varför inte skaffa ett bibliotekskort? Fram med karta och paraply och march iväg...Efter ca10 min var jag framme och jag kan konstatera att det inte var något "litet" bibliotek jag fann! Tyvärr håller det på att göra om vuxenavdelningen, så jag hittade knappt någon "läsbar" bok:p menmen... Fick strosa lite i affärer på vägen tillbaka istället.
Hann prata lite med kära mor och far i Sverige via skype med! Åh, kan inte med ord beskriva hur mycket jag saknar dem!!!<3
Mamma var i fullt schå att byta plats på mitt och Ebbas rum! Så nästa sommar kommer jag slutligen vara tillbaks i samma rum som jag började i på Björklunda...har bara bytt rum en sådär typ 6ggr!
Senare under kvällen strax innan det var nighttime för de små, hörde jag lite trippande utanför mitt rum. Bara några sekunder efteråt stod Carter och Willa och sjöng i dörröppningen och jag fick sedan ett varsit litet packet:)
En färglad gummianka, ett sommarschema över olika aktiviteter omkring och ett fint halsband, åh vad jag blev glad:)
Gissa hur det går till när man storhandla i stora staden?! Man tar en kundvagn och plockar i varor som vanligt. Själva uppbyggnaden av mataffärer är också ungefär som vanligt och de har nästan helt vanlig mat. När man kommer till kassan lägger man upp sina varor som vanligt på bandet, men sen!
Samtidigt som kassörskan registrerar varorna i kassan plockar hon ner dem i kartongboxar,så man slipper backa. Efter det tar en annan person undan boxarna- Man betalar och går hem tomhänt!Sen inom en timma typ, ringer det på dörren och varorna är levererade!.. Smart!, men undra hur det skulle se ut om man gjorde så i Ch-berg?! Det skulle ta en EVIGHET!!!!!!!!
Har nu äntligen skaffat mig ett amerikanskt simkort till min mobil,byebye Halebop för en stund! Nu kan jag ist lätt ta längre turer utan att det ska behöva kosta en förmögenhet att ringa "hem" ifall jag skulle gå vilse...lättare att ta kontakt med andra Au Pairer/m.fl i området också. Ser verkligen fram emot att lära känna några i min egen ålder, som framför allt tycker det är kul att prata om andra saker än blöjbyten och vad-barn-får/får-inte-göra:) Har redan träffat två av dem och har tagit kontakt med några fler!!:D Även om Brooklyn är sjukt stort, så bor de flesta iaf från mitt cluster nära:)
Nästa vecka ska jag på mitt första Cluster meeting, då samlas alla AuPairer hemma hos Rose, vår handledare, för att inviga sommaren med ett glassparty!:D
Imorgon blir det artclass med minstingen, kul!:) Men nu night time även for me!
Tänk att det redan är morgon hemma i Sverige!

Stamford vs. Brooklyn vs. New York

 

Mitt nya liv här i Brooklyn har fått en lugn med fin start. Min värdfamiljen är -so far; trevlig och jättesöt!  Självklart är det både gråt o bråk, men va fasen utan det skulle jag nog undra vad det var för ungar jag ska ta hand om? Känner på mig att detta kommer bli ett superbra år och hur roligt som helst med dem!:D

Har inte börjat jobba ”på riktigt” ännu och var sak tar sin tid!... Det kännsskönt att jag får den första tiden endast till att lära känna familjen och området.

Dagarna uppe i Stamford var väldigt stressiga och det var svårt att koppla av. Joan vår orienteringsledare försökte printa i oss massor av ”dos and don’ts” och dessutom skulle man samtidigt ställa om klockan i huvudet efter en helt ny tidson!

De tre dagarna var en kort tid men när man kommer till ett nytt ställe känns få och obetydliga saker som ganska händelserikt.

*Till frukost kunde man bl.a få nudlar i plastkopp, stekt ris och lila bagels!!! Lunchen var dock 1000ggr bättre:p

*Brandalarmet gick! –Jag hade precis ätit frukost och var uppe på mitt hotellrum när jag hörde något konstigt ljud. Trodde först det var en dammsugare ute i korridoren! Kikade ut och fatta att jag kanske borde ta mig där ifrån. Tog min handväska med ALLA viktiga papper och pass och skyndade. De flesta var ju nere vid konferens salarna så de kunde ju bara gå ut.  Det var aningen krångligt att finna väg ner, men mötte några städerskor på vägen, så tillsammans kom vi ut ur byggnaden.  Utanför stod alla och väntade och strax hörde vi brandbilen komma! Faran var snabbt över och ingen visste riktigt varför alarmet startade. Kan inte med ord beskriva hur kul det var att se alla asiatiska Au Pairers lyckliga miner när de fick se en amerikansk brandbil och brandmän!

*Vet att jag verkligen inte är någon expert på engelska, no way! Men oh my vad vissa Au Pairer kommer få det tufft! L

*Fick ett superfint blommogram med färgglada rosor av min värdfamilj första dagen på hotellet.

*När vi skulle åka vidare mot våra värdfamiljer så var mitt baggage spårlöst borta!

Hotellpersonalen hade burit ner allas baggage till entrén så att var och en kunde ta med respektive väska till respektive buss, beroende på om man skulle resa med fly,buss eller tåg. Förmodligen hade min resväska skyfflas fram och en av busschaufförerna hade lasat in den i en buss och åkt iväg. Joan och Vicki (ledarna) fick ringa runt till alla fem bussarna innan de fick tag på den. Som tur var hade den hamnat på en parallell buss till tågstationen, dit jag också skulle!

*Drog på mig en AC förkylning! Även om temperaturen ofta var ok, så blåser det ju något så in i!

*Guidad tur till NY city med buss tillsammans med alla Au Parier! Tur upp i The Rockafeller center, skymt av Empire Building, Frihetsgudinnan och Central Park. 30 min på Time Square och även en titt på Ground Zero. Kan bara beskriva det med ett ord: Coolt! Dinnerpacketet vi fick med oss var dock det enda negativa…blä!

Efter allt detta och mycket mer var det så skönt att dra hem till familjen Nyhan. Nick mötte upp mig vid Penn Station och hjälte mig med mitt baggage via tunnelbanan till Brooklyn. Det var en kort bit att gå till huset och på dörren hade barnen ritat fina bilder till mig! De hade väntat och väntat på att jag skulle komma!

Välkommen hit!? Jajamen!:)


New York New York

f
Finally here!
Det har varit en vecka med mycket blandade kanslor och miljarder av nya intryck! :)
Tiden gar sa fort och jag knappt har hunnit kanna nagon hemlengtan!
Nu har jag slutligen kommit till mitt nya hem och min hostfamily. Efter fyra veldigt longa introduktionersdagar uppe i Stamford ar det sa skont att entligen landa pa riktigt! Inte minst kunna sova i sin egen seng...
Dagarna uppe i Stamford var riktigt roliga, har nog aldrig varit sa trott i hela mitt liv, even om vi bara satt och lyssnade mestadels av tiden...
Samanlagt var vi 120st Au Pairer fran hela varlden, varav ingen skulle flytta till exakt samma stelle. Traffade nagra svenskar, skont att inte borja babbla helt amerikasprak med en gang. Delade rum med nagra tailendare (som knappt gick att kommunicera med!!) och blev superbra ven med nagra skona tyskar.
Tyvarr hann jag inte med att kopa en endringskontakt fran svenska kontakterna till amerikanska kontaker. Star pa min fixarlista och da ska jag dokumentera massor, lovar;)
-Lite bilder fran en veldigt stressig men morro guidetour med Au Pairerna till Manhattan onsdag kvell:)

24timmar...eller?

Det är inte klokt vad tiden bara flyger fram!! och om typ 24timmar så är jag på väg upp i luften och flyger iväg mot nya äventyr!
Lite härligt att flygresan över halva jorden endast tar ca 2.5h... Flyger 11.25 och är framme 13.50...eller?
Stämmer ju inte helt riktigt då tiden som "jag" kommer befinna mig i är runt 20-tiden:p
Detta eftersom u.s.a.landet är aningen sega och ligger hela sex timmar efter. Kommer bli mitt längsta dygn ever,30 timmar!:p
Kan överhuvudtaget inte riktigt fatta att jag åker! Konstig känsla...liksom...OVERKLIGT!
Är inte särskilt nervös,orolig eller överdrivet pirrig i magen alls! Känns bara nice helt enkel:)
Jag är mer än jättelycklig över att jag hunnit med att träffa alla underbara personer innan färden. Senaste veckorna har varit en riktig kompott av allt och alla...Det får inte bli några hejdå's, utan ett lite längre: -Vi hörs!...för det är precis vad det är!
LÄNGTAR!


Vår

Åh, vad härligt det är med vår! Kan det bli mer underbart?!

Man sparar massor av tid genom att slippa klä sig som en hel snögubbe varje gång som man ska gå utomhus.

Man tar sig fram överallt och slipper tänka på både rutskrapning och vägbanor.

Dagen blir längre.

Det är helt ok att käka glass mitt i veckan.

Färg explosioner!

Vårskrik!

SOL :)


Swedenland

Nu jammen kommer äntligen en blogg! Jag som sa att jag aldrig skulle skaffa mig en, inte läsa några heller för den delen..MEN..never say never!

Som den värmlandsjäntan eller tja, iaf så ”nordisk” man kan bli och med sikte mot USA är det nu dags för mig att dela med mig av mina minnen. På kören mumlade vi alltid ”man-minns-många-människor-man-mött”, men det hjälper inte mitt minne särskilt mycket bara stämbanden, så nu ska vänner och värld få uppdateras här!

På måndag blir det hej då landet Lagom, God morgen Gardermoen och Hello New York. Kan jag längta mer?

Känns som att jag bara ska åka iväg på en liite längre charter resa och kommer snaart tillbaka.

Det är en märklig känsla, ska ju trots allt vara bort ett helt år! Ja, 13månder faktiskt…

Har börjat packa ner alla miljarder prylar i kartonger eftersom lilla syster ska ta över mitt rum. Det är dock inte det svåraste, utan ska lyckas packa en ordentlig och smart packning. Maximum 23kg i en väska får jag knö ihop.

Försöker tänka som alla tidningar visar hur jag på bästa sätt ska lyckas kombinera få plagg till många kombinationer…Visst, smartpackning deluxe, jo man tackar!

Nej, det svåraste är så klart att lämna Swedenland nu när våren nalkas. Vet inte hur det är med andra, men jag går i ide när vinter kommer och vaknar först när värmen och solen sipprar tillbaka. Älskar vitsippor å!

Kunde jag inte åka till hösten i stället? Men precis innan den tanken slog mig hade jag precis sagt till mig själv att jag ska sluta skjuta upp saker…även om det i det fallet var tvätten jag menade:p

Nä, vänta nu!Svårast av allt är att lämna alla nära och kära i Swedenland! Saknar er redan..

Men, kommer ju ”strax” tillbaka!:)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0